Супа от шкембе със зеленчуци и бекон в европейски стил

Рецепта от френската кухня, по-лека от познатия ни български вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сварено шкембе
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1 ч. л. майоран
1 кубче телешки бульон
1 морков
20 г масло
50 г целина
50 г бекон
60-80 г лук
1-2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Супа от шкембе със зеленчуци и бекон в европейски стил
Лукът, целината и морковът се почистват и се нарязват наситно.
2
Супа от шкембе със зеленчуци и бекон в европейски стил 2
Маслото се загрява в тенджера, сипват се зеленчуците и се задушават за около 2 минути под капак. След това се заливат с 1 1/2 л гореща вода.
3
Супа от шкембе със зеленчуци и бекон в европейски стил 3
Зеленчуците се варят 20 минути и се овкусяват със стритото кубче телешки бульон.
4
Супа от шкембе със зеленчуци и бекон в европейски стил 4
Шкембето се нарязва на кубчета и се добавя в тенджерата.
5
Супа от шкембе със зеленчуци и бекон в европейски стил 5
Беконът се нарязва наситно, запича се на сух тиган и се добавя в супата, като мазнината се запазва. Супата ври още 10 минути.
6
Супа от шкембе със зеленчуци и бекон в европейски стил 6
В тигана, в който е печен беконът, се налива олиото. Сипва се брашното и се запържва до златисто. След това се оттегля от котлона, за да спадне температурата.
7
Супа от шкембе със зеленчуци и бекон в европейски стил 7
Супата се подправя с майоран и джинджифил.
8
Супа от шкембе със зеленчуци и бекон в европейски стил 8
В запърженото брашно се наливат няколко черпака от бульона на супата и се бърка, за да се разтвори добре брашното.
9
Супа от шкембе със зеленчуци и бекон в европейски стил 9
Запръжката се сипва в тенджерата, супата се вари още няколко минути и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: