Супа от тиквички с чесън и домати

Дата: 28.04.2010
Източник: Бон Апети
Супа от тиквички с чесън и домати
 
Необходими продукти:
2 тиквички (около 400 г)
2 домата
1 стрък пресен чесън
50 г фарфали или друга паста за супа
25 г краве масло
50 мл сметана
сол и бял пипер на вкус
2–3 стръка див лук за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се режат на кубчета и се запържват в маслото за 3 минути. Доматите и чесънът се нарязват и се добавят към тиквичките. Наливат се сметаната и около 400 мл гореща вода.
2
Зеленчуците се варят 15 минути, овкусяват се със сол и пипер и сместа се пасира.
3
Фарфалите се сваряват според инструкцията на опаковката и се добавят към пасираната супа. Украсява се с дивия лук.


Съвети:
Няколко кубчета домати може да се оставят за украса.
Вместо вода за варенето може да се използва зеленчуков бульон.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта