Супа от тиквички с чесън и домати

Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2010
Супа от тиквички с чесън и домати
 
Необходими продукти:
2 тиквички (около 400 г)
2 домата
1 стрък пресен чесън
50 г фарфали или друга паста за супа
25 г краве масло
50 мл сметана
сол и бял пипер на вкус
2–3 стръка див лук за украса


Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се режат на кубчета и се запържват в маслото за 3 минути. Доматите и чесънът се нарязват и се добавят към тиквичките. Наливат се сметаната и около 400 мл гореща вода.
2
Зеленчуците се варят 15 минути, овкусяват се със сол и пипер и сместа се пасира.
3
Фарфалите се сваряват според инструкцията на опаковката и се добавят към пасираната супа. Украсява се с дивия лук.


Съвети:
Няколко кубчета домати може да се оставят за украса.
Вместо вода за варенето може да се използва зеленчуков бульон.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: