Супа с боб и наденица

Любимата на всички ни бобена чорба е обогатена с гъби, спанак и наденица Аз ям! Остава само да изберете между родопска, македонска или софийска. Идеята си заслужава!
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г наденица Аз ям!
400 г бял боб (от консерва)
400 г червен боб (от консерва)
100 г спанак
200 г печурки
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 стрък розмарин
200 мл бяло вино
60 мл зехтин
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Супа с боб и наденица
Лукът и морковите се режат на кубчета.
2
Супа с боб и наденица 2
Чесънът се наситнява.
3
Супа с боб и наденица 3
Запържват се в 40 мл зехтин, докато омекнат.
4
Супа с боб и наденица 4
Прибавят се печурките, почистени и нарязани на кубчета.
5
Супа с боб и наденица 5
Овкусява се с наситнения розмарин.
6
Супа с боб и наденица 6
Налива се виното и когато се изпари, зеленчуците се заливат с вода, колкото да ги покрие с два пръста. Посолява се и се готви, докато омекнат.
7
Супа с боб и наденица 7
Двата вида боб се отцеждат и се слагат в супата.
8
Супа с боб и наденица 8
Наденицата се реже на кубчета и се запържва до златисто в останалия зехтин.
9
Супа с боб и наденица 9
Към супата се добавят наденицата и наситненият спанак, готви се за кратко и се дърпа от огъня.
10
Супа с боб и наденица 10
Сервира се гореща.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2017
Не бих препоръчала тази супа - много различни продукти и нищо, което да ги обединява! Стойността на самите продукти се равнява на цената на продуктите за едно хубаво телешко варено!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: