Супа „Трите китки“

Рецепта от традиционната българската кухня – свежа и зелена, която Белослава обогатява със сладки банички, като притурка
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 връзки пресен лук
3 връзки магданоз
3 връзки мента (джоджен)
1,5 л зеленчуков бульон
200 г българско козе сирене
2 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за баничките с моркови:
6 листа фини точени кори
800 г моркови
2 връзки пресен лук
100 г стафиди
100 г орехи
100 г краве масло
2 с. л. зехтин
1 щипка канела
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа „Трите китки“

Лукът се нарязва наситно. В тенджера се сгорещява маслото и в него се запържва червеният пипер, веднага се прибавя лукът.

 


2
Супа „Трите китки“  2

Когато се позапържи, се налива зехтинът, а след него и бульонът.

 


3
Супа „Трите китки“  3

Магданозът и ментата се нарязват наситно и се сипват в супата. Похлупва се и се оставя да къкри на слаб огън, под капак, за около 30 минути.

 


4
Супа „Трите китки“  4

Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Лукът се нарязва наситно. Запържват се в сгорещените зехтин и 40 г от маслото.

 


5
Супа „Трите китки“  5

Овкусява се със сол, черен пипер, индийско орехче, канела, слагат се стафидите и начупените орехи. Оставя се на огъня за още около 10 минути

 


6
Супа „Трите китки“  6

Точените кори се поставят една върху друга и се нарязват на 6 квадрата.

 


7
Супа „Трите китки“  7

Останалото масло се разтопява в микровълнова фурна. Тава за печене се намазва с разтопено масло. Върху две квадратчета се слага по една лъжичка от плънката, страните се затварят и се завиват като сармички.  Така се оформят всички банички.


 


8
Супа „Трите китки“  8

Подреждат се в тавата, поливат се с останалото масло и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за около 25 минути.

 


9
Супа „Трите китки“  9

Всяка порция супа се поднася с настъргано сирене и 2 банички.

 

 

Съвети:  Останалите банички може да поднесете отделно или да гарнирате с тях зелена салата с козе сирене.

Може да не запържвате лука и морковите, а да сложите всичко да се вари във водата, ако предпочитате по-здравословен вариант на супата.

Можете да поднесете супата и по други начини – със застройка от кисело мляко и яйце или с настъргани сварени яйца.


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: