Агнешки шишчета със сос „Чимичури“
Лора и Стоян
500 г ориз за суши листа нори 100 г пушена сьомга 175 г крем сирене Philadelphia Original 1 авокадо, нарязано на клинове 1/2 краставица, нарязана на тънки пръчици черен сусам за поръсване | за маринатата: 80 мл оризов оцет 60 г захар 20 мл вода 1 с.л. морска сол |
1 | ![]() | Измийте добре ориза, като разбърквате внимателно с ръка, докато водата стане напълно прозрачна.
Покрийте с вода и оставете да стои около 40 минути. Отцедете и сложете в касерола с вода в съотношение 1:1,1. Покрийте с капак, оставете да заври, намалете котлона на най-ниска степен и варете 10 минути. Свалете съда от котлона и оставете ориза да стои покрит още 10 минути. Прехвърлете в голяма неметална купа. |
2 | ![]() | В отделна купа сложете всички продукти за маринатата и разбъркайте добре, докато захарта и солта се разтворят напълно. |
3 | ![]() | Излейте маринатата в ориза и разбъркайте много добре, за да поеме всяко зрънце ориз от маринатата. |
4 | ![]() | Върху подложка за суши сложете лист нори и с мокри ръце сложете пласт ориз по цялата повърхност. |
5 | ![]() | Поръсете с черен сусам. |
6 | ![]() | Обърнете листа нори, сложете 2-3 резенчета краставица, покрийте с парче пушена сьомга и отгоре намажете с крем сирене филаделфия. |
7 | ![]() | Завийте на стегнато руло и прехвърлете върху чиния. |
8 | ![]() | Върху втори лист нори сложете пласт ориз, като оставите малка ивица непокрита.
Сложете резенчета авокадо, пушена сьомга и крем сирене филаделфия. Завийте на руло. |
9 | ![]() | Нарежете на парчета с остър, мокър нож. |
10 | ![]() | Сервирайте сушито със соев сос и маринован джинджифил и уасаби. |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...