Свежа салата с тиква и пъдпъдък

Дата: 11.12.2009
Източник: Бон Апети
Свежа салата с тиква и пъдпъдък
 
Необходими продукти:
80 г листа радичо
1 щипка бял пипер
1 щипка сол
10 г горчица
10 мл балсамов оцет
30 мл зехтин
зехтин за пържене
сол и бял пипер на вкус
10 г тиквени семки за декорация
100 г печена тиква
1 пъдпъдък
80 г рукула
80 г листа салата „Айсберг”
1 щипка захар
 

Начин на приготвяне:
1
Свежа салата с тиква и пъдпъдъкПъдпъдъкът се измива, подсушава се и се овкусява със сол и бял пипер. След това се запържва за кратко в зехтин от всички страни. Прехвърля се в тавичка и се пече около 8 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.Изважда се от фурната и се обезкостява, а месото се нарязва на едри парчета.
2
Свежа салата с тиква и пъдпъдък 2Салатите се нарязват в купа и се овкусяват с дресинга. Отгоре се поставят парченцата пъдпъдък.
3
Свежа салата с тиква и пъдпъдък 3Добавя се и нарязаната на кубчета тиква. Накрая салатата се поръсва с тиквените семки и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


SuperMag коментира рецептата Пица със зеленчуци на грил
SuperMag коментира рецептата Салата от печени тиквички
SuperMag коментира рецептата Пилешко с пролетни зеленчуци
SuperMag коментира рецептата Супа топчета със спанак
SuperMag коментира рецептата Ябълки със сирене и ядки
SuperMag коментира рецептата Тофу с ябълки
SuperMag коментира рецептата Постна ябълкова торта
SuperMag коментира рецептата Тарт с ябълки
SuperMag коментира рецептата Лесен плодов сладолед
SuperMag коментира рецептата Тарт с бял шоколад и плодове
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта