Свински котлети с лавандула и карамелизирани бейби моркови

Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2010
Свински котлети с лавандула и карамелизирани бейби моркови
 
Необходими продукти:
2 свински котлета (500 г)
3–4 щипки смлян шарен пипер
3–4 щипки смлян кимион
50 мл зехтин
150 мл зехтин
200 мл прясно мляко
2–3 щипки лавандула
30 г кафява захар
450 г бейби моркови
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Котлетите се мариноват в зехтина, кимиона, шарения пипер и сол и се оставят да престоят 2–3 часа в хладилник.
2
След това се запичат от двете страни на оребрен тиган със 100 мл от зехтина.
3
Морковите се карамелизират с останалия зехтин и кафявата захар.
4
Ястието се сервира като котлетът се поставя в средата на чинията и около него се подреждат карамелизираните моркови.

 

Съвет:

Ястието може да се приготви и с телешко месо, като се оставя да престои 3–4 часа в същата марината.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: