Свински котлети със сос "Чимичури"

Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2001
Свински котлети със сос
 
Необходими продукти:
1,200 кг свински котлет
6 с. л. олио
3 с. л. винен оцет
2 дафинови листа
2 скилидки чесън
1 ч. л. лют пипер (червен пипер)
по 1/2 ч. л. сол и черен пипер
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. олио
1 1/2 с. л. оцет
1 с. л. риган
5 стръка магданоз
4 скилидки чесън
1 ч. л. мащерка
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински котлети със сос
Котлетът се обезкостява и се нарязва на по-дебели парчета (около 3 см). Подреждат се в тава.
2
Свински котлети със сос
Продуктите за маринатата се размесват. Месото се оставя да отлежи в маринатата не по-малко от 30 минути, за да поеме от аромата на подправките и да стане по-крехко.
3
Свински котлети със сос
Приготвя се сос от изброените продукти. Барбекюто се загрява и месото се пече върху намазана с олио или сланина метална скара. (Може да се ползва и обикновена електрическа скара.) Сервира се, като в чинията се сипва сос, а до него се поставя котлет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: