Свински котлети със сос "Чимичури"

Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2001
Свински котлети със сос
 
Необходими продукти:
1,200 кг свински котлет
6 с. л. олио
3 с. л. винен оцет
2 дафинови листа
2 скилидки чесън
1 ч. л. лют пипер (червен пипер)
по 1/2 ч. л. сол и черен пипер
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. олио
1 1/2 с. л. оцет
1 с. л. риган
5 стръка магданоз
4 скилидки чесън
1 ч. л. мащерка
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински котлети със сос
Котлетът се обезкостява и се нарязва на по-дебели парчета (около 3 см). Подреждат се в тава.
2
Свински котлети със сос
Продуктите за маринатата се размесват. Месото се оставя да отлежи в маринатата не по-малко от 30 минути, за да поеме от аромата на подправките и да стане по-крехко.
3
Свински котлети със сос
Приготвя се сос от изброените продукти. Барбекюто се загрява и месото се пече върху намазана с олио или сланина метална скара. (Може да се ползва и обикновена електрическа скара.) Сервира се, като в чинията се сипва сос, а до него се поставя котлет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: