Пиле "Ескабече"

Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2001
Пиле
 
Необходими продукти:
1 пиле
1 ч. л. захар
зърна черен пипер
2 дафинови листа
1 ч. ч. бульон
1 ч. ч. винен оцет
1 ч. ч. олио
1 глава лук
2 стръка целина
2 моркова
корени за супа
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пиле
Пилето се сварява с ароматни корени за супа в подсолена вода. Изважда се и след като изстине, се почиства от кожата и костите. Мeсото се нарязва на малки парчета или се накъсва.
2
Пиле
В олиото за 3 минути се запържват лукът, нарязан на шайби, морковите (на тънки ивички) и целината. Заливат се с оцета и прецедения бульон от пилето.
3
Пиле
Прибавят се подправките. Вари се 15 минути.
4
Пиле
Пилешкото месо се поставя в горещия сос и се оставя да изстине напълно.
Съвет: Тази освежаваща рецепта е великолепно предложение за лятото.
Сосът е подходящ и за печено пиле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: