Чеверме

Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2001
Чеверме
 
Необходими продукти:
1 агне


Начин на приготвяне:
1
Чеверме
Агнето се посолява обилно. Нанизва се на дълъг прът, като краката се забождат с пирони за кола. По средата също се забива пирон.
2
Чеверме 2
Напалва се голям огън, получената жар се разпределя при краката и главата, а под корема се поставят камъни, които го предпазват от изгаряне. Дървеният кол се поставя върху два чатала на 60-70 см от земята.
3
Чеверме 3
Агнето се пече при непрекъснато въртене в продължение на 6 часа. Отстрани постоянно се поддържа огън и от време на време се прибавя жар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: