Свински ребърца с мед

Източник: Desislava Genkova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 17.07.2015
Свински ребърца с мед
 
Необходими продукти:
2 кг свински ребра
100 мл бяло вино
5 с. л. соев сос
3 с. л. мед
брашно за овалване
3 скилидки чесън
черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Свинските ребра се посоляват леко, като се има предвид, че после ще бъде добавен и солен соев сос и се овалват в брашно от всички страни. Запържват се в сгорещено олио, докато се зачервят от всички страни. Важно е мазнината да е силно сгорещена, за да запечата месото, а не да започне варене, при което да изтекат соковете му.
2
Ребрата се нареждат в голям плик за печене, в който се добавят виното, чесънът, соевият сос и черният пипер. Пликът се затваря и се слага в глинен съд за печене.
3
Ястието се пече първите 15-20 минути на 250 градуса и след това за 1 час и 30 минути на 180-200 градуса. В края на печенето, когато месото без усилие се отделя от костите, пликът се отваря и се отстранява, като това е моментът, в който се добавя медът и всичко се връща обратно във фурната за още 6-7 минути, докато леко се карамелизира.

Съвет:
Ребърцата се поднасят с гарнитура по избор. Предпочитаната от мен гарнитура е изпечени на грил зеленчуци.
Вместо свински ребра може да използвате свински гърди с кост.
Бялото вино може да се замени с розе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: