Свинско бонфиле с моркови и чесън

Дата: 31.01.2010
Източник: healthandwellness
ТИТЛА: Чирак
Свинско бонфиле с моркови и чесън
 
Необходими продукти:
свинско бонфиле
1 кг моркови
2 големи глави чесън
картофи
1 дафинов лист
черен пипер
сол ("Вегета" или зеленчуков бульон)
1 шепа портокалови корички (корите се нарязват на тънки и
краве масло на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чесънът се обелва и се нарязва на колелца, морковите - шайби или кубчета. Месото се накълцва на шайби с дебелина 4-5 см, дафиновият лист се чупи на две.
2
Морковите, чесънът и портокаловите кори се смесват и се подреждат в йенска тенджера, като се прави ред от зеленчуковата смес, ред месо, процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите, наситненият дафинов лист се поръсва между редовете.
3
Прибавят се подправките и най-отгоре се прави "було" от нарязани на шайби картофи. Сипва се вода почти до горе, като самите картофи се оставят да се задушат от парата. Най-отгоре се слага маслото, поставя се капакът и се пече. Аз бих ви препоръчала да опитате и с телешко месо, с пиле също става превъзходно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта