Свинско бонфиле с розмарин и сос „Порто“

Дата: 21.04.2010
Източник: Бон Апети
Свинско бонфиле с розмарин и сос „Порто“
 
Необходими продукти:
800 г свинско бонфиле
1 с. л. краве масло
300 мл „Порто“
1 с. л. доматено пюре
2 с. л. олио
150 г червен лук
сол и бял пипер на вкус
2 с. л. краве масло
600 г бейби моркови
2 с. л. зехтин
2 стръка розмарин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се натрива със сол и пипер и по цялата му дължина се набучва с клонките розмарин. Запечатва се от всички страни в тиган със зехтина и се пече 6–7 минути на 200 градуса.
2
Морковите се режат във форми по желание и се варят до омекване, но не трябва да са разварени. Отцеждат се и се сотират 2–3 минути в маслото.
3
Лукът за соса се наситнява и се глазира за 3–4 минути в зехтина, добавя се пюрето и се сипва портото. Добавя се и сосът от печеното месо. Течността се вари, докато се редуцира на половината, добавя се маслото и тиганът се дръпва от огъня, като сосът се бърка непрекъснато до хомогенизиране.
4
Месото се нарязва на филийки, залива се със соса и отстрани се разпределят морковите. Украсява се с розмарина и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта