Свинско брачоле

Дата: 29.06.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 свински бонфилета (800 г)
100 г бекон от свински бузи „Гуанчале“ (тънко нарязан)
100 г сирене „Скаморца“
50 г сирене „Пекорино“
50 г краве масло
50 г галета
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 глава лук шалот
1/4 връзка магданоз
2 стръка мащерка
за гарнитурата:
50 мл зехтин
2 връзки пресен лук
1 връзка дребни моркови
1/4 връзка магданоз
2 с. л. светъл балсамов оцет
1 ч. л. мед
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско брачолеЛукът шалот и чесънът се наситняват и се запържват на умерен огън в половината от зехтина. Добавя се галетата и щом се позапържи, съдът се дърпа от огъня.
2
Свинско брачоле 2Скаморцата се нарязва на гредички.
3
Свинско брачоле 3Пекориното се настъргва.
4
Свинско брачоле 4Магданозът и мащерката се наситняват.
5
Свинско брачоле 5Свинските бонфилета се почистват от ципите.
6
Свинско брачоле 6Изтъняват се хубаво с нож, така че да се получат два тънки листа месо.
7
Свинско брачоле 7Върху тях се подрежда беконът, а отгоре – скаморцата. Поръсват се галетата, пекориното, мащерката и магданозът.
8
Свинско брачоле 8Завиват се стегнати рула и се завързват през 2–3 см.
9
Свинско брачоле 9След това се разрязват на по-малки парчета между възлите.
10
Свинско брачоле 10Месото се запържва (на два пъти) от едната страна в останалия зехтин.
11
Свинско брачоле 11Обръща се и се добавя маслото.
12
Свинско брачоле 12Пържи се, като месото се полива постоянно с мазнината.
13
Свинско брачоле 13Морковите се обелват (ако са дебели, се разполовяват).
14
Свинско брачоле 14Лукът се почиства и горната част на перата се маха.
15
Свинско брачоле 15Магданозът, оцетът, зехтинът, медът и солта се разбъркват и зеленчуците се заливат със сместа.
16
Свинско брачоле 16Пекат се за 10–15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
17
Свинско брачоле 17Месото се сервира със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Denitsa Stoyanova се регистрира в сайта.
Елеонора Иванова се регистрира в сайта.
Ruslan Dimov коментира рецептата Мусака
Pervin Mustantikova се регистрира в сайта.
Пантофка Кристална се регистрира в сайта.
Velislava Ilieva се регистрира в сайта.
Svetoslav Stoyanov се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Пържени яйца с млечен сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта