Свинско по бански

Дата: 09.02.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско контра филе
пера пресен лук
20-30 г масло
1 кубче зеленчуков бульон
150-200 г замразен грах
черен пипер на вкус
1 щипка босилек
2-3 щипки мащерка
100 г печурки
100 г кашкавал
100 г синьо сирене
100 г ананас от компот
черен пипер и сол на вкус
4 с. л. олио
1 в. ч. бяло вино
картофи
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско по банскиГъбите се нарязват на филийки, синьото сирене, кашкавалът и ананасът – на кубчета. Поставят се в купа, подправят се с мащерка, босилек и черен пипер и хубаво се разбъркват.
2
Свинско по бански 2Ципите на месото се отстраняват и в него надлъжно с нож се оформя тунелче. Отвън месото се натрива със сол и черен пипер.
3
Свинско по бански 3Тунелчето също се поръсва с черен пипер и се пълни с плънката. Отворът се затваря с цяла гъба, забожда се с клечки за зъби и се набрашнява.
4
Свинско по бански 4Месото се "запечатва" от всички страни в предварително загрятото олио, на силен огън. След това се поставя в тава.
5
Свинско по бански 5В тигана се налива малко вино и се редуцира леко на котлона за около 30 секунди. Редуцираното вино се налива в тавата и се добавя 1 к. ч. топла вода.
6
Свинско по бански 6Тавата се запечатва с алуминиево фолио. Месото се пече около 30-40 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, като в края фолиото се отстранява и температурата на фурната леко се намалява.
7
Свинско по бански 7Грахът се вари в 300 мл вода, в която е стрито кубчето бульон. След това се пюрира заедно с малко от течността и се претрива през цедка.
8
Свинско по бански 8Морковът и целината се нарязват на пръчици, обелените картофи – на триъгълници. Зеленчуците се сваряват поотделно.
9
Свинско по бански 9Правят се снопчета от по 2 пръчици морков и целина, които се връзват с пера бланширан пресен лук. Снопчетата се запържват в предварително загрятото масло. Отделно се запържват и леко сварените картофени триъгълници.
10
Свинско по бански 10В основна чиния се сипва пюре от грах и в единия му край се поставя парче от месото, нарязано под наклон. Порцията се декорира с картофи и вързопчета от целина и морков.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2017
Много хубава рецепта - атрактивна и вкусна. Прекрасно се съчетават вкусовете на плънката и месото остава сочно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


685 ДУШИ ОНЛАЙН
Йоана К. коментира рецептата Зеленчукова паеля
Liliq Simeonova се регистрира в сайта.
Daniela Popova-Iordanova се регистрира в сайта.
Ася Вълчева се регистрира в сайта.
Елеонора коментира рецептата Бял борш
Nadia Shishkova Pedrosa се регистрира в сайта.
Chris Todorov коментира рецептата Зеленчукова паеля
Chris Todorov се регистрира в сайта.
ifdi сготви Мусака
Ростислав се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта