Свинско със зелен фасул по китайски

Китайска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250-300 г свинско месо
500-600 г зелен фасул
100 г сурови фъстъци
2-3 скилидки чесън
1 глава лук
5-6 с. л. олио
2-3 с. л. сос от стриди
2-3 с. л. соев сос
1/2 ч. л. пресен джинджифил
1 щипка бял пипер
олио за пържене
2-3 с. л. водка
1 с. л. натурално нишесте (царевично)
1 с. л. соев сос
1 ч. л. олио
2-3 щипки захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско със зелен фасул по китайски
Свинското месо се нарязва на малки късчета.
2
Свинско със зелен фасул по китайски 2
Поръсва се с нишесте, сол и захар и се полива със сусамово олио, соев сос и водка.
3
Свинско със зелен фасул по китайски 3
Лукът, джинджифилът и чесънът се нарязват надребно и се разделят на две части.
4
Свинско със зелен фасул по китайски 4
Едната част се запържва в 1-2 с. л. загрято олио за около 2 минути и се смесва с почистения зелен фасул.
5
Свинско със зелен фасул по китайски 5
Овкусява се със сос от стриди и се залива с вряла вода, след което се задушава 10-15 минути под капак.
6
Свинско със зелен фасул по китайски 6
Фъстъците се запържват zза 2-3 минути в 4-5 с. л. олио, след което се изваждат от тигана и се отцеждат, а в същата мазнина се слагат останалата част от лука и чесъна и маринованото свинско месо.
7
Свинско със зелен фасул по китайски 7
Овкусява се със соев сос, сипва се вода и се задушава до омекване на месото.
8
Свинско със зелен фасул по китайски 8
Преди поднасяне се поръсва с бял пипер.
9
Свинско със зелен фасул по китайски 9
Ястието се гарнира със зеления фасул и фъстъците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: