Тас кебап

Гост: Надя Митева
Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2008
Тас кебап
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
500 г свинско месо
4-5 глави лук
4-5 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 ч. ч. доматено пюре
1 в. ч. бяло вино
6-7 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тас кебап
Месото се нарязва на парчета и се запържва в загрято олио, като непрекъснато се разбърква.
2
Тас кебап 2
Лукът и обелените картофи се нарязват на кубчета, след което лукът се задушава с месото.
3
Тас кебап 3
Подправя се с червен пипер, добавят се картофите и се разбърква.
4
Тас кебап 4
Сипват се виното и около 1 л вода. Вари се под капак, докато картофите омекнат.
5
Тас кебап 5
Когато картофите са почти готови, се слагат чесънът, доматеното пюре, дафиновите листа, черният пипер и солта. Ястието се вари още 15-20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: