Сьомга тартар с плодов дресинг

Гост: Борислав Стоянов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Сьомга тартар с плодов дресинг
 
Необходими продукти:
200 г филе от сьомга
2 ивици бутертесто
2 резена портокал
1/2 краставица
1/2 глава червен лук
2-3 листа зелена салата
филиран бадем за поръсване
чери домат за украса
2-3 стръка копър
сокът от 1/2 портокал
сокът от 1/2 лимон
бял пипер и сол на вкус
1 с. л. зехтин
сокът от 1/2 портокал
сокът от 1/2 лимон
50 мл балсамов оцет
4 ч. л. захар
1/4 ч. л. пчелен мед


Начин на приготвяне:
1
Сьомга тартар с плодов дресинг
Кожата се отстранява и рибното филе се нарязва на ивици. Маринова се в смес от сока от 1/2 лимон, 1/2 портокал, наситнения копър, бял пипер и сол на вкус.
2
Сьомга тартар с плодов дресинг 2
Овкусеното рибно филе се отцежда от маринатата и се разбърква с нарязаните наситно краставица и червен лук.
3
Сьомга тартар с плодов дресинг 3
Отрязват се две ивици от бутертесто, слагат се в тава и се запичат в загрята на 200 градуса фурна.
4
Сьомга тартар с плодов дресинг 4
В касерола се сипват балсамовият оцет и захарта за редукцията. След като оцетът изври, се добавя медът.
5
Сьомга тартар с плодов дресинг 5
Продуктите за дресинга се смесват и се разбиват с тел. Зелената салата се нарязва.
6
Сьомга тартар с плодов дресинг 6
В подходяща чиния се сипва от рибната смес и се оформя с помощта на ринг. Добавя се зелена салата, овкусява се с дресинга и се украсява с бадемите и филетираните резени портокал.
7
Сьомга тартар с плодов дресинг 7
Порцията се аранжира с чери домата и гризините от бутертесто и се поднася заедно с балсамовата редукция.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: