Тарт със спанак и качамак

Дата: 17.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г царевичен грис
550 мл прясно мляко
1 ч. л. сух риган
1 скилидка чесън
20 г краве масло (+ за намазване)
4 яйца
150 г почистен и измит спанак
150 г краве сирене
2 ч. л. дижонска горчица
4 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт със спанак и качамак200 мл от прясното мляко се загряват с около 200 мл вода и маслото. Овкусява се със сол, черен пипер и ригана. Добавя се царевичният грис и се бърка енергично, докато сместа се сгъсти.

2
Тарт със спанак и качамак 2Готовият качамак се разпределя по дъното и стените на намаслена кръгла тава и се пече около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
3
Тарт със спанак и качамак 3Яйцата се разбиват с останалото мляко.
4
Тарт със спанак и качамак 4Спанакът се бланшира за кратко във вряща подсолена вода, след което се шокира във вода с лед, отцежда се добре и се прибавя към млечно-яйчената смес.
5
Тарт със спанак и качамак 5Овкусява се със сол, черен пипер и горчицата, и се слагат наситненият пресен лук и стритият на паста с малко сол чесън.
6
Тарт със спанак и качамак 6Млечно-яйчената смес се разпределя върху основата, поръсва се с нарязаното на кубчета сирене и тартът се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна.

7
Тарт със спанак и качамак 7Оставя се да се охлади за около 10 минути и след това се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2019
Много вкусно!
16.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2018
Страхотна рецепта, облизахме си пръстите!
15.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2015
Добре се получи
14.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2015
Много приятна рецепта, аз прибавих малко пармезан, но мисля, че ще стане супер и със синьо сирене, както са направили и доста други.
13.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2015
Нищо особено.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ani_borisowa коментира рецептата Задушен джолан в богат сос
Спасов коментира рецептата Шоколадови бисквити
Спасов коментира рецептата Печени свински ребра
Калчо се регистрира в сайта.
Silviya Aleksandrova се регистрира в сайта.
Genadi Tsvetanov се регистрира в сайта.
Вероника Бенчовска се регистрира в сайта.
Даниела Грозденина се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта