Тефтели по руски

Гост: Емил Виденов, ресторант
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2004
Тефтели по руски
 
Необходими продукти:
250 г кайма (смес)
30 г краве масло
2 картофа
сол и черен пипер на вкус
2 щипки червен пипер
1–2 с. л. олио
1 с. л. брашно
250 г течна готварска сметана
2–3 с. л. олио
1 ч. л. универсална падправка за плънката
1/3 глава лук
70–80 г пресни печурки
брашно за паниране
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. вегета за картофите


Начин на приготвяне:
1
Тефтели по руски
Необелените картофи се сваряват в подсолена вода, а каймата се омесва с черния пипер.
2
Тефтели по руски 2

Гъбите за пълнежа се обелват и се нарязват на филийки. Лукът се реже надребно и се запържва заедно с гъбите в сгорещеното олио за 2–3 минути. Овкусяват се със сол, черен пипер и универсална подправк и се оставят да се охладят.


3
Тефтели по руски 3
Сосът се приготвя, като брашното се запича до кремаво в сух тиган. Прибавя се олиото, разбърква се и се налива сметаната. Ври при непрекъснато бъркане, докато се получи гъст гладък сос, овкусява се с подправките.
4
Тефтели по руски 4
От готовата кайма се оформят 4 плоски кюфтета с размера на мъжка длан. Взема се от пълнежа и се поставя в средата на кюфтето. Прегъва се на две с формата на пица тип “калцоне”, прищипва се по ъглите, за да не изтича плънката, и се овалва в брашното. Пържи се в сгорещеното олио от всяка страна до златисто.
5
Тефтели по руски 5

Сварените филийки картофи се запържват в сгорещеното масло до златисто и се подправят с универсалната подправка.


6
Тефтели по руски 6
При сервиране от картофите се прави канапе. Кюфтетата се подреждат върху него, заливат се с приготвения сос и се поръсват с червения пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: