Гуд олд инглиш порк

Гост: Емил Виденов, ресторант "Алпин"
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2004
Гуд олд инглиш порк
 
Необходими продукти:
200 г свинско бонфиле
1–2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
250 мл ябълков сок
50 г краве масло
50 г брашно
150 г зеленчуков микс
1/2 ябълка
1 с. л. заквасена сметана
1 листо маруля
резени краставица и лимон за украса


Начин на приготвяне:
1
Гуд олд инглиш порк
Свинското бонфиле се реже на диагонални филии с дебелина 7–8 мм и се овкусяват с подправките. Притискат се с длан, за да се сплескат и да поемат ароматите, и се запържват от всички страни в сгорещената мазнина за около 2–3 минути.
2
Гуд олд инглиш порк 2
Ябълковият сок за соса се кипва в тенджерка. В тиган се разтопява маслото, прибавя се брашното и се разбърква, докато се изглади. Налива се към врящия ябълков сок и се вари до средно гъст гладък сос. Ако сосът се получи кисел, се подслажда със захар.
3
Гуд олд инглиш порк 3
Зеленчуковият микс за гарнитурата се потапя в кипнала вода, вари се около 5 минути, отстранява се котлона и се изцежда. При сервиране месото се подрежда в чиния, залива се с приготвения сос и отстрани се поставя купчинка сметана. Украсява се с резени ябълка във формата на ветрило, с листа маруля, резени лимон и краставица и се слага от гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: