Свински пържоли с кисело зеле за микровълнова фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2004
Свински пържоли с кисело зеле за микровълнова фурна
 
Необходими продукти:
4 вратни пържоли (700–800 г)
600–700 г кисело зеле
50 г бекон
1 глава лук
1 ч. л. червен пипер
7–8 зърна черен пипер
1 дафинов лист
7–8 зърна черен пипер
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. гранулиран чесън
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с кисело зеле за микровълнова фурна
Нарязаните лук (на малки кубчета) и бекон (наситно) се поставят в йенски съд и се задушават 2–3 минути на максимална мощност в микровълнова фурна.
2
Свински пържоли с кисело зеле за микровълнова фурна 2
Зелето се нарязва на фини лентички, прибавя се към задушените бекон и лук, овкусява се с черния и червения пипер и се разбърква. Похлупва се, връща се в микровълновата фурна и се задушава 10 минути на максимална мощност.
3
Свински пържоли с кисело зеле за микровълнова фурна 3
Сухата марината се приготвя, като гранулите чесън се натрошават (не се смилат) и се смесват с всички подправки в купичка. С готовата марината се овкусяват пържолите, покриват се с домакинско фолио и се начукват с дървен чук, за да поемат миризмите.
4
Свински пържоли с кисело зеле за микровълнова фурна 4
Овкусените пържоли се редят в йенския съд, като всяка се покрива със зелето. Поставя се с дафиновия лист и се залива със 100 мл гореща вода.
5
Свински пържоли с кисело зеле за микровълнова фурна 5
Задушава се 20 минути при мощност 500W на микровълновата фурна и след като фурната изключи, престоява още 5 минути в нея.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: