Телешко по торински

Гост: Кирил Вълчев
Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2004
Телешко по торински
 
Необходими продукти:
1 телешки вайсбрат (шол)
2 моркова
1 глава лук
1 глава целина
1 кубче зеленчуков бульон
1/4 ч. л. настъргано индийско орехче
9 зърна черен пипер
1 щипка сол
2 шепи орехови ядки
2–3 с. л. сметана за готвене


Начин на приготвяне:
1
Телешко по торински
Месото се измива и се поставя в тенджера. Налива се вода, която да не покрива месото, и се слага да ври. Щом водата кипне, пяната от бульона се отстранява и силата на котлона се намалява.
2
Телешко по торински 2
След около 40 минути се прибавят морковите, лукът и целината и се подправя със зеленчуковия бульон, индийското орехче, черния пипер и солта. Свареното месо се оставя да изстине и се нарязва на филии.
3
Телешко по торински 3
След като зеленчуците се сварят, се изваждат от тенджерата и се поставят в кухненски робот заедно с малко бульон. Добавят се ореховите ядки и сметаната и се пюрират. Месото се сервира полято със студения зеленчуков сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: