Марокански заек

Дата: 22.01.2004
Източник: Бон Апети
Марокански заек
 
Необходими продукти:
1 заек (1,5 кг)
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
сокът от 1/2 лимон
1 кубче пилешки бульон
3–4 сушени кайсии
1 шепа зелени маслини
1 зелена чушка
2 глави лук
3–4 с. л. зехтин
1 щипка канела
 

Начин на приготвяне:
1
Марокански заекЗаекът се нарязва на порции, подправя се със сол и пипер и се запържва в сгорещения зехтин, докато парчетата променят цвета си.
2
Марокански заек 2В същата мазнина за 1–2 минути се запържва едро нарязаният лук, добавя се нарязаната на ивички чушка и останалите продукти и се овкусява с подправките.
3
Марокански заек 3Налива се 1 ч. ч. вода и се слага запърженото заешко месо. Ястието се прехвърля в глинен гювеч и се пече около 2 часа при температура 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


259 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта