Телешка тайландска салата

Източник: Бон Апети
Дата: 15.07.2002
Телешка тайландска салата
 
Необходими продукти:
2 с. л. ябълков оцет
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. олио
1 с. л. соев сос
1 с. л. захар
1 ч. л. пастет от аншоа
250 г телешко месо
2 червени чушки
1 зелена салата
1 краставица
1 домат
пресен лук
3 скилидки счукан чесън
2 с. л. олио
2 щипки сол
1/2 ч. л. кориандър
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешка тайландска салата
Месото се маринова и се оставя да отлежи 15-20 минути. След това се пече на скара по 2-3 минути от всяка страна и се оставя да изстине. Нарязва се на тънки ивички.
2
Телешка тайландска салата 2
Краставицата се нарязва на колелца, доматите - на полумесеци, чушките и салатата - на ивички.
3
Телешка тайландска салата 3
Продуктите за дресинга се слагат в купичка и се разбъркват, докато захарта се разтопи. Когато сместа се хомогенизира, салатата се залива и се разбърква добре. Сервира се, като в плато се поставя салатата и върху нея се слага месото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: