Пилешка салата с фусили

Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2001
Пилешка салата с фусили
 
Необходими продукти:
300 г фусили (макарони)
200 г пилешки гърди
200 г грах
1 червена чушка
2 домата
1 стрък зелен лук
2 с. л. зехтин
брашно за паниране на гърдите
2 с. л. бяло вино
9 с. л. зехтин
3 с. л. винен оцет
1 стрък чесън (само перата)
1 ч. л. босилек
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пилешка салата с фусили
Пилешките гърди се мариноват за 10-15 минути с 2 с. л. бяло вино. Кипва се 3 л вода, подсолена с 1 ч. л. сол и малко олио. Фусилите се сваряват според времето, посочено на опаковката.
2
Пилешка салата с фусили 2
Доматът се разрязва на две, почиства се от семето, нарязва се на кубчета. Чушката се реже на лентички с дължина 2-3см, лукът - на кръгчета. Грахът се сварява в микровълнова фурна. (200 г замразен грах се вари с 4 с. л. вода 3 минути на пълна мощност.)
3
Пилешка салата с фусили 3
Сварените фусили се отцеждат и се изплакват със студена вода. Приготвя се салатен сос от предвидените продукти. Маринованите пилешки гърди се панират с брашното и се нарязват на кубчета.
4
Пилешка салата с фусили 4
В салатиера се размесват зеленчуците, фусилите, месото и салатеният сос. Разбърква се добре, покрива се с фолио и се оставя в хладилник поне 1 час. При сервиране може да се поръси с настъргано сирене “Пармезан” или с кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: