Телешка яхния с царевица и тиква

В Аржентина тиквата традиционно се използва за приготвянето на супи и яхнии
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г телешки шол
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. червен пипер
1 к. ч. олио
2-3 стръка пресен лук
6-7 с. л. олио
1 зелена чушка
1 глава кромид лук
2-3 млечни царевици
500 г тиква
лют червен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешка яхния с царевица и тиква
Месото се нарязва на хапки като за винен кебап. В тенджера под налягане се сгорещяват 2-3 с. л. олио, слага се месото и се запържва за 30 секунди.
2
Телешка яхния с царевица и тиква 2
След това се разбърква, посолява се и се залива с 1 ч. ч. вода. Похлупва се и се задушава около 30-40 минути.
3
Телешка яхния с царевица и тиква 3
Царевиците се измиват, от тях се отрязват по 1-2 колелца за украса на всяка порция и зърната на останалата царевица се отделят с нож.
4
Телешка яхния с царевица и тиква 4
Тиквата се обелва, почиства се от семките и се нарязва на кубчета.
5
Телешка яхния с царевица и тиква 5
Чушката се нарязва на ивички, лукът – наситно и се запържват в 3 с. л. олио.
6
Телешка яхния с царевица и тиква 6
След 3-4 минути се добавят тиквата и задушеното телешко месо. Долива се 1 ч. ч. вода, посолява се и се вари 20 минути.
7
Телешка яхния с царевица и тиква 7
Слагат се кочаните царевица и яхнията се вари още 20 минути.
8
Телешка яхния с царевица и тиква 8
Олиото за соса се загрява и в него за 30 секунди се запържва нарязаният на колелца пресен лук.
9
Телешка яхния с царевица и тиква 9
След това съдът се оттегля от котлона, сосът се подправя със сладък червен пипер, лют червен пипер, кимион и сол и хубаво се разбърква.
10
Телешка яхния с царевица и тиква 10
При сервиране ястието се гарнира със соса и с отделените колелца царевица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: