Телешки джолан със зеленчуци

Дата: 21.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки джолан без кост
5 с. л. олио
4 скилидки чесън
5 моркова
2 глави лук
2 корена пащърнак
50 г доматена паста
1 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. риган
1 дафинов лист
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки джолан със зеленчуциТелешкото се нарязва на едри парчета, които се овалват в брашно, като излишното се изтупва.
2
Телешки джолан със зеленчуци 2В тенджера с термоустойчиви дръжки се загряват 2 с. л. олио. Месото се запържва в олиото на няколко пъти, до златисто, и се изважда.
3
Телешки джолан със зеленчуци 3В същият съд се добавя 1 с. л. олио и се слага чесънът – да се позапържи. Прибавя се доматената паста и също се запържва.
4
Телешки джолан със зеленчуци 4Месото се връща в тенджерата. Добавят се мащерката, риганът и дафиновият лист, и се овкусява със сол и черен пипер. Налива се вода, колкото да го покрие, похлупва се и се готви 4 часа в загрята на 150 градуса фурна.
5
Телешки джолан със зеленчуци 5Морковите, лукът и пащърнакът се обелват,нарязват се на кубчета и се запържват в останалото олио до златисто.
6
Телешки джолан със зеленчуци 6Добавят се към месото.
7
Телешки джолан със зеленчуци 7Ястието се връща във фурната, загрята на 170 градуса, и се готви до готовност на зеленчуците – около 45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Ястието има превъзходен вкус. Пъщърнакът и морковите предават невероятна сладина. Определено тази рецепта влиза в моя рецептурник. Няма да съжалявате ако си я направите :) Успех :)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Спазих указанията точно и се получи страхотно..прекрасен аромат и още по-прекрасен вкус,телешкото бе толкова крехко..Сол сложих съвсем малко . Благодаря за рецептата :)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Допадна ми идеята да готвя с телешко, вместо пиле и свинско. Не виждам в рецептата сол колко трябва да се сложи. Разбира се, всеки на вкус! Приятен апетит.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2014
Мария, както сама правилно си отбелязала в коментара си, в ястието се слагат сол и черен пипер на вкус - с тях се овкусява месото, преди да се сложи да се пече във фурната (вж. стъпка 4).
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Сол слага ли се в ястието? Всъщност може би всеки според вкуса му.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта