Телешки джолан със зеленчуци

С ухание на мащерка и риган
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки джолан без кост
5 с. л. олио
4 скилидки чесън
5 моркова
2 глави лук
2 корена пащърнак
50 г доматена паста
1 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. риган
1 дафинов лист
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Телешки джолан със зеленчуци
Телешкото се нарязва на едри парчета, които се овалват в брашно, като излишното се изтупва.
2
Телешки джолан със зеленчуци 2
В тенджера с термоустойчиви дръжки се загряват 2 с. л. олио. Месото се запържва в олиото на няколко пъти, до златисто, и се изважда.
3
Телешки джолан със зеленчуци 3
В същият съд се добавя 1 с. л. олио и се слага чесънът – да се позапържи. Прибавя се доматената паста и също се запържва.
4
Телешки джолан със зеленчуци 4
Месото се връща в тенджерата. Добавят се мащерката, риганът и дафиновият лист, и се овкусява със сол и черен пипер. Налива се вода, колкото да го покрие, похлупва се и се готви 4 часа в загрята на 150 градуса фурна.
5
Телешки джолан със зеленчуци 5
Морковите, лукът и пащърнакът се обелват,нарязват се на кубчета и се запържват в останалото олио до златисто.
6
Телешки джолан със зеленчуци 6
Добавят се към месото.
7
Телешки джолан със зеленчуци 7
Ястието се връща във фурната, загрята на 170 градуса, и се готви до готовност на зеленчуците – около 45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Ястието има превъзходен вкус. Пъщърнакът и морковите предават невероятна сладина. Определено тази рецепта влиза в моя рецептурник. Няма да съжалявате ако си я направите :) Успех :)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Спазих указанията точно и се получи страхотно..прекрасен аромат и още по-прекрасен вкус,телешкото бе толкова крехко..Сол сложих съвсем малко . Благодаря за рецептата :)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Допадна ми идеята да готвя с телешко, вместо пиле и свинско. Не виждам в рецептата сол колко трябва да се сложи. Разбира се, всеки на вкус! Приятен апетит.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2014
Мария, както сама правилно си отбелязала в коментара си, в ястието се слагат сол и черен пипер на вкус - с тях се овкусява месото, преди да се сложи да се пече във фурната (вж. стъпка 4).
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Сол слага ли се в ястието? Всъщност може би всеки според вкуса му.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: