Телешки ребра с дип от моркови

Пекат се бавно с бира и мащерка за пълно тържество на вкуса. Поднасяме ги със сметанов дип със зеленчуци и чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки ребра
3 скилидки чесън
500 мл бира
40 мл зехтин „Помаче“
8 стръка мащерка
сол и черен пипер

за дипа:
600 г моркови
400 г краставици
2 скилидки чесън
250 мл животинска сметана
сокът от 1 лимон
4 стръка мащерка
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Телешки ребра с дип от моркови

Ребрата се овкусяват със сол и черен пипер. Четири стръка мащерка се наситняват и се поръсват върху тях.

 


2
Телешки ребра с дип от моркови 2

Зехтинът се загрява в дълбок съд и ребрата се запържват. Прехвърлят се в тава, прибавят се бирата, 4 цели стръка мащерката и целите скилидки чесън. Ребрата се пекат за 5 часа в загрята на 140 градуса фурна, с вентилатор.

 


3
Телешки ребра с дип от моркови 3

Морковите и краставиците за дипа се обелват и се настъргват. Чесънът се прави на паста с малко сол. Всичко се смесва в купа, заедно с наситнената  мащерка.

 


4
Телешки ребра с дип от моркови 4

В друга купа се смесват сметаната и сокът от лимона, разбърква се с телена бъркалка. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


5
Телешки ребра с дип от моркови 5

Сместа се изсипва при краставиците и морковите, разбърква се и се прибира в хладилник за 4 часа.

 


6
Телешки ребра с дип от моркови 6

Готовите ребра се сервират с дипа.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2017
Получават се чудесни и със свински ребра :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: