Пилешки бутчета с ориз и топено сирене

Сиренето придава мекота на ястието, а присъствието на мащерката и чесън допринася за прекрасния аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 долни пилешки бутчета
200 г дребни печурки
4 моркова
4 скилидки чесън
300 г бисерен ориз
500 мл прясно мляко
200 г топено сирене (триъгълничета)
80 г краве масло
1/2 връзка мащерка
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене

Гъбите се измиват и се нарязват надве по дължина заедно с пънчетата.

 


2
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене 2

Бутчетата се овкусяват със сол и пипер. Запържват се в половината от  маслото, от всички страни, до златисто, като се прибавя и половината мащерката.

 


3
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене 3

Когато бутчетата са готови, се изваждат и в същия съд се слага останалото масло. Запържват се настърганите на ситно ренде моркови и нарязаният на филийки чесън.

 


4
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене 4

Слагат се гъбите, разбърква се и се сипва измитият ориз. Запържва се докато стане стъклен.

 


5
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене 5

Налива се млякото, прибавят се топените сиренца и щом се разтопят, ястието се овкусява със сол и черен пипер. Сваля се от огъня.

 


6
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене 6

Прехвърля се в тава, подреждат се бутчетата и се слага останалата мащерка. Пече се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като съда се покрива с капак или с алуминиево фолио. После капакът се маха и ястието се допича за още 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2021
Чудно! У дома облизват чиниите.
17.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2021
Много добре се получи.
16.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2019
Вкусно!
15.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2018
Много вкусно , нямах гъби , но следващия път с тях :)
14.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2016
Започнах рецептата с резерви - завърших я с овации от домашните!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: