Пилешки бутчета с ориз и топено сирене

Дата: 05.09.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 долни пилешки бутчета
200 г дребни печурки
4 моркова
4 скилидки чесън
300 г бисерен ориз
500 мл прясно мляко
200 г топено сирене (триъгълничета)
80 г краве масло
1/2 връзка мащерка
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене
Гъбите се измиват и се нарязват надве по дължина заедно с пънчетата.

 


2
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене 2
Бутчетата се овкусяват със сол и пипер. Запържват се в половината от  маслото, от всички страни, до златисто, като се прибавя и половината мащерката.

 


3
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене 3
Когато бутчетата са готови, се изваждат и в същия съд се слага останалото масло. Запържват се настърганите на ситно ренде моркови и нарязаният на филийки чесън.

 


4
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене 4
Слагат се гъбите, разбърква се и се сипва измитият ориз. Запържва се докато стане стъклен.

 


5
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене 5
Налива се млякото, прибавят се топените сиренца и щом се разтопят, ястието се овкусява със сол и черен пипер. Сваля се от огъня.

 


6
Пилешки бутчета с ориз и топено сирене 6
Прехвърля се в тава, подреждат се бутчетата и се слага останалата мащерка. Пече се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като съда се покрива с капак или с алуминиево фолио. После капакът се маха и ястието се допича за още 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2019
Вкусно!
15.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2018
Много вкусно , нямах гъби , но следващия път с тях :)
14.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2016
Започнах рецептата с резерви - завърших я с овации от домашните!
13.
Изпрати
лично съобщение

29.02.2016
Прекрасен вкус!
12.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2015
Изключително вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта