Треска с ароматна коричка

Лесен и бърз вариант за поднасяне на филе от риба
Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от треска
50 г сирене „Пармезан“
50 г филирани бадеми
1 с. л. зехтин
кората от 1 лимон
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Треска с ароматна коричка

Бадемите се смилат на прах. Магданозът се нарязва наситно. Пармезанът и кората на лимона се настъргват. В купа се смесват магданозът, бадемите, пармезанът, кората от лимон, сол и черен пипер.

 


2
Треска с ароматна коричка 2

Рибата се почиства от костите.

 


3
Треска с ароматна коричка 3

Овалва се в сухите съставки и се поставя в намазана със зехтина тава.

 


4
Треска с ароматна коричка 4

Пече се за 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2022
Много амаа много е вкусна...:)
6.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2017
Най-после - треска!
5.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2016
Направих я с нилски кустур и вместо бадеми ползвах лешници (това имах подръка)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2016
Страхотна!
3.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2013
Коричката на рибата има превъзходен вкус. За първи път приготвих треска и смея да твърдя, че стана много вкусно. Лимоновата коричка придава много приятен аромат
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: