Свински пържоли с балсамов оцет

Тази рецепта е вкусна и гениално проста, няма къде да сбъркате при приготвянето
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
2 скилидки чесън
150 мл домашен пилешки бульон
100 мл бяло вино
4 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
1 с. л. дижонска горчица
4 с. л. балсамов оцет
1 стрък розмарин
брашно
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с балсамов оцет

Месото се обезципява и се нарязва на 8 еднакви парчета. Леко се натискат с пръсти (не се начукват). От едната страна се намазват с горчицата, поставя се в тава с брашно на дъното, с горчицата надолу. Намазават се отгоре и се овалват хубаво  в брашното.

 


2
Свински пържоли с балсамов оцет 2

В дълбок тиган се загряват маслото и зехтина, в него се запържват за 30 секунди наситнените чесън и розмарин. Слагат се пържолите и се пържат до златиста коричка, от двете страни. Наливат се виното и бульона и съдът се оставя на котлона, докато течността се редуцира наполовина.

 


3
Свински пържоли с балсамов оцет 3

Накрая се добавя балсамовият оцет, овкусява се със сол и черен пипер и се готви за около 5 минути.

 


4
Свински пържоли с балсамов оцет 4

Пържолите се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2022
Семпла и много вкусна.
12.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2018
Соса стана много вкусен! Хубава рецепта!
11.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2018
Прекрасни и много ароматни
10.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2017
Лесно , бързо и много вкусно :)
9.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2017
Страхотна рецепта, а соса е много вкусен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: