Телешко бонфиле със сос А1

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешко бонфиле
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване

за соса:
100 г стафиди
80 мл ябълков оцет
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 портокал
1 лимон
1 филе аншоа
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. меласа
1 с. л. портокалов мармалад
1 с. л. соев сос
1 с. л. зехтин
1 ч. л. лют сос „Шрирача“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко бонфиле със сос А1
Стафидите се накисват в ябълковия оцет за около 30 минути.
2
Телешко бонфиле със сос А1 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещения зехтин.
3
Телешко бонфиле със сос А1 3
Когато омекне и стане златист, към него се прибавят накълцаните чесън и аншоа, стафидите с оцета, портокаловият мармалад и доматеният концентрат.
4
Телешко бонфиле със сос А1 4
Наливат се лимоновият и портокаловият сок, соевият сос, лютият сос и се посолява.
5
Телешко бонфиле със сос А1 5
Прибавя се и меласата, и се готви около 10 минути на слаб огън.
6
Телешко бонфиле със сос А1 6
Накрая се пасира.
7
Телешко бонфиле със сос А1 7
Бонфилето се реже на парчета, маже се със зехтин, овкусява се със сол и черен пипер и се готви на грил тиган, докато стане средно изпечено.


8
Телешко бонфиле със сос А1 8
Изважда се от тигана и се оставя да почине 5 минути. Поднася се, гарнирано със соса и по желание – с картофено пюре.



Съвет:
Останалият сос съхранявайте в хладилник – до месец.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: