Терин от моркови и карфиол

Дата: 27.06.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 кг моркови
1/2 кг замразен карфиол
50-60 г бадемови ядки
20 г масло
150 мл готварска сметана
1 пакетче кокосови стърготини
4-5 стръка копър
1/2 ч. л. сух джинджифил
1-2 щипки захар
 

Начин на приготвяне:
1
Терин от моркови и карфиолКокосовите стърготини се заливат с 50 мл вряла вода и се оставят да престоят 10 минути.
2
Терин от моркови и карфиол 2Морковите се почистват и се нарязват на четвъртини. Слагат се в тенджера с подсолена вода, поръсват се с 1-2 щипки захар и се сваряват.
3
Терин от моркови и карфиол 3Карфиолът се сварява за около 10 минути в предварително кипнала подсолена вода. След това се отцежда от водата и се пюрира.
4
Терин от моркови и карфиол 4В пюрирания карфиол се налива прецедената течност от кокосовите стърготини, посолява се и се смесва с половината от разбитата сметана.
5
Терин от моркови и карфиол 5Бадемовите ядки се смилат в блендер, след което се запържват в предварително загрятото масло.
6
Терин от моркови и карфиол 6Сварените моркови се отцеждат от водата, подправят се с копър и джинджифил и се пюрират.
7
Терин от моркови и карфиол 7Морковеното пюре се посолява и се смесва с половината от разбитата сметана.
8
Терин от моркови и карфиол 8В правоъгълна форма за кекс се сипва половината от морковената смес, разпределя се равномерно и се поръсва със запържените бадеми.
9
Терин от моркови и карфиол 9Отгоре се разпределя карфиолът, поръсва се с останалите бадеми и се покрива с останалата морковена смес.
10
Терин от моркови и карфиол 10Формата се поставя в по-голяма тава, в която се наливат 2 пръста топла вода. Теринът се пече 30 минути на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна. Сервира се охладен, като се нарязва на филийки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта