Терин от моркови и карфиол

Вкусен вегетариански вариант на известния френски специалитет
Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 кг моркови
1/2 кг замразен карфиол
50-60 г бадемови ядки
20 г масло
150 мл готварска сметана
1 пакетче кокосови стърготини
4-5 стръка копър
1/2 ч. л. сух джинджифил
1-2 щипки захар


Начин на приготвяне:
1
Терин от моркови и карфиол
Кокосовите стърготини се заливат с 50 мл вряла вода и се оставят да престоят 10 минути.
2
Терин от моркови и карфиол 2
Морковите се почистват и се нарязват на четвъртини. Слагат се в тенджера с подсолена вода, поръсват се с 1-2 щипки захар и се сваряват.
3
Терин от моркови и карфиол 3
Карфиолът се сварява за около 10 минути в предварително кипнала подсолена вода. След това се отцежда от водата и се пюрира.
4
Терин от моркови и карфиол 4
В пюрирания карфиол се налива прецедената течност от кокосовите стърготини, посолява се и се смесва с половината от разбитата сметана.
5
Терин от моркови и карфиол 5
Бадемовите ядки се смилат в блендер, след което се запържват в предварително загрятото масло.
6
Терин от моркови и карфиол 6
Сварените моркови се отцеждат от водата, подправят се с копър и джинджифил и се пюрират.
7
Терин от моркови и карфиол 7
Морковеното пюре се посолява и се смесва с половината от разбитата сметана.
8
Терин от моркови и карфиол 8
В правоъгълна форма за кекс се сипва половината от морковената смес, разпределя се равномерно и се поръсва със запържените бадеми.
9
Терин от моркови и карфиол 9
Отгоре се разпределя карфиолът, поръсва се с останалите бадеми и се покрива с останалата морковена смес.
10
Терин от моркови и карфиол 10
Формата се поставя в по-голяма тава, в която се наливат 2 пръста топла вода. Теринът се пече 30 минути на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна. Сервира се охладен, като се нарязва на филийки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: