Крокети от сирене

Сирене и кашкавал, приготвени по френската технология за крокети, сервирани със студен сос от чушки
Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сирене
1/2 ч. л. гранулиран чесън
1 с. л. оцет
1 с. л. доматено пюре
4 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
1 зелена чушка
7-8 печени чушки
галета за овалване
1/4 ч. л. кимион
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сминдух
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
3 яйца
60 г краве масло
250 г кашкавал "Балкански"
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Крокети от сирене
Маслото се загрява в тенджерка, сипва се брашното и се запържва, като се бърка.
2
Крокети от сирене 2
След това съдът се оттегля от котлона, налива се прясното мляко и се бърка, докато се получи плътна смес.
3
Крокети от сирене 3
Сиренето и кашкавалът се настъргват на едро ренде, добавят се в тенджерата и сместа се бърка, като се загрява на слаб огън.
4
Крокети от сирене 4
Подправя се с червен пипер, кимион и сминдух, сваля се от котлона и се оставя да се охлади леко.
5
Крокети от сирене 5
Жълтъците на яйцата се отделят и се наливат в тенджерата.
6
Крокети от сирене 6
Сместа се разбърква добре. Сипва се в покрит с вакуумиращо фолио правоъгълен съд, покрива се и отгоре с фолиото и се оставя да престои поне 3 часа в хладилник.
7
Крокети от сирене 7
Охладената смес се изважда от фолиото и се нарязва на правоъгълни парчета.
8
Крокети от сирене 8
Крокетите се овалват в галета, придава им се цилиндрична форма и се панират последователно в белтъци и галета. Пържат се в обилно количество загрято олио.
9
Крокети от сирене 9
Продуктите за соса се пасират, докато се получи еднородна смес.
10
Крокети от сирене 10
При сервиране всяка порция крокети се гарнира с изстудения сос от чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
dora_nikolova се регистрира в сайта.
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: