Тиква "Знам си"

Гост: Еделина Кънева
Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2005
Тиква
 
Необходими продукти:
1/2 кг тиква
1 л мляко
6 яйца
1 ч. ч. захар за карамела
6 с. л. захар за крема
1 капсула ванилова есенция


Начин на приготвяне:
1
Тиква
Обелената тиква се нарязва на средни по големина парчета. Подреждат се в тава и се пекат в предварително нагорещена до 220 градуса фурна.
2
Тиква
Захарта за карамела се карамелизира в дълбок тиган. След това се изсипва върху изпечената тиква.
3
Тиква
Яйцата се разбиват с миксер. Добавят се останалата захар, млякото и есенцията. Тиквата се залива със сместа и се връща във фурната. Пече се до готовност при температура 220-250 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: