Тиквен мармалад

Дата: 21.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг тиква (сорт „Цигулка“)
1,5 кг захар
2 лимона
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквен мармаладТиквата се почиства и се реже на кубчета. Слага се в тенджера, заедно със захарта и 100 мл вода. Готви се на тих огън, докато омекне - около 1 час.
2
Тиквен мармалад 2Добавят се канелата, джинджифилът, сокът и настърганата кора от лимоните. Готви се още 10 минути.
3
Тиквен мармалад 3След това сместа се намачква много добре с преса за картофи.
4
Тиквен мармалад 4Разпределя се в стерилизирани бурканчета, които се затварят и се обръщат.



Съвет: От посочените продукти се получават 4 бурканчета мармалад, всяко от по 400 мл.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2019
Няма по- вкусно усещане за сетивата. Даже тук във Флорида тиквения мармалад е на почит от близки и приятели.
4.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2017
Много сполучлив мармалад с аромат на Коледа!
3.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2017
Да, Ирена, може да намалиш захарта, но имай предвид, че в такъв случай, мармаладът може да стане по-рядък и разбира се, няма да е и толкова сладък. Орехите се слагат последни.
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2017
Искам да попитам дали ще се получи сладкото и с намалена на половината захарта? И ако добавя орехи, кога трябва да се сложат, по време на варенето или съвсем накрая?
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
За добавих, 3 ябълки, !/2 ч.л. карамфил и 100гр начукани орехи. Стана супер!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта