Тиквени крекери с дип от чушки

Дата: 19.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крекерите:
300 г тиква
220 г бяло брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
1 сртък розмарин
1 ч. л. сух чесън
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за дипа:
300 г печени червени чушки
400 г консерева нахут
1 ч. л. кимион
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
сол и пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквени крекери с дип от чушки Тиквата се обелва и се почиства. Нарязва се на малки кубчета, сварява се и се отцежда много добре. Тиквата се пюрира (трябва да се получи 120 г пюре).
2
Тиквени крекери с дип от чушки  2Смесва се с брашното, бакпулвера, наситнения розмарин, сухия чесън, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Ако тестото е много твърдо, може да се добави малко вода или още брашно, ако е много меко.
3
Тиквени крекери с дип от чушки  3Разточва се върху набрашнен плот на тънка кора.
4
Тиквени крекери с дип от чушки  4Изрязва се с нож за пица на правоъгълници. По желание се правят декоративни шарки.
5
Тиквени крекери с дип от чушки  5Прехвърлят се в тава с пергаментова хартия на дъното и се посоляват. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 15 минути.
6
Тиквени крекери с дип от чушки  6Нахутът за дипа се отцежда добре и се слага в купата на блендер заедно с чушките, кимиона, балсамовия оцет, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Всичко се смила добре.
7
Тиквени крекери с дип от чушки  7Крекерите се поднасят с дипа.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Не ми с поучиха
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2014
Много ароматни крекери (добавих и мащерка и малко риган)!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
нещо разли4но за бъдни ве4ер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта