Тиквени крекери с дип от чушки

Толкова неща могат да се приготвят с тиква - хрумна ни от тях да направим крекери. Заслужава си да опитате!
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крекерите:
300 г тиква
220 г бяло брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
1 сртък розмарин
1 ч. л. сух чесън
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за дипа:
300 г печени червени чушки
400 г консерева нахут
1 ч. л. кимион
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиквени крекери с дип от чушки
Тиквата се обелва и се почиства. Нарязва се на малки кубчета, сварява се и се отцежда много добре. Тиквата се пюрира (трябва да се получи 120 г пюре).
2
Тиквени крекери с дип от чушки  2
Смесва се с брашното, бакпулвера, наситнения розмарин, сухия чесън, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Ако тестото е много твърдо, може да се добави малко вода или още брашно, ако е много меко.
3
Тиквени крекери с дип от чушки  3
Разточва се върху набрашнен плот на тънка кора.
4
Тиквени крекери с дип от чушки  4
Изрязва се с нож за пица на правоъгълници. По желание се правят декоративни шарки.
5
Тиквени крекери с дип от чушки  5
Прехвърлят се в тава с пергаментова хартия на дъното и се посоляват. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 15 минути.
6
Тиквени крекери с дип от чушки  6
Нахутът за дипа се отцежда добре и се слага в купата на блендер заедно с чушките, кимиона, балсамовия оцет, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Всичко се смила добре.
7
Тиквени крекери с дип от чушки  7
Крекерите се поднасят с дипа.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Не ми с поучиха
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2014
Много ароматни крекери (добавих и мащерка и малко риган)!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
нещо разли4но за бъдни ве4ер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: