Тиквички ала пармиджана

Дата: 11.07.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 тиквички
800 г пасирани домати (от консерва)
250 г сирене „Моцарела“
150 г сирене „Пармезан“
100 мл зехтин
2 скилидки чесън
4 стръка босилек
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквички ала пармиджанаТиквичките се измиват и се режат по дължина, посоляват се и се овалват в брашно. Пържат се, на няколко пъти, до златисто, в сгорещен зехтин общо 70 мл и се отцеждат върху кухненска хартия.
2
Тиквички ала пармиджана 2В останалия зехтин за кратко се запържват наситнените скилидки чесън.
3
Тиквички ала пармиджана 3Наливат се доматите, овкусява се със сол, захар и черен пипер и се готви около 15 минути на слаб огън. Накрая се поръсва с наситнения босилек.
4
Тиквички ала пармиджана 4Моцарелата се реже натънко, а пармезанът се настъргва на ситно ренде.
5
Тиквички ала пармиджана 5Тава се маже с доматен сос, редят се парчета от тиквичките, доматен сос, моцарела, пармезан и така, до изчерпване на продуктите.
6
Тиквички ала пармиджана 6Завършва се с тиквички, сос и пармезан.
7
Тиквички ала пармиджана 7Ястието се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Тиквички ала пармиджана 8Преди да се нареже, се оставя да се охлади за около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2019
Здравей, Лилия! Може да запечете тиквичките във фурна, загрята поне на 200 градуса. Поздрави от нас!
9.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2019
И моите ги пекох. Лесна вечеря стана.
8.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2019
Станаха уникални, дори и не пържени! Поздравления за чудесната рецепта!
7.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2019
Ще се получи ли, ако изпека тиквичките пак с малко брашно във фурната?
6.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2019
Страхотна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта