Тофу терияки

Оригинално постно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г тофу
2 с. л. тъмно сусамово олио
сусам за поръсване

за соса:
100 мл светъл соев сос (с по-малко сол)
2 с. л. мед
30 г джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Тофу терияки
Джинджифилът се обелва, нарязва се наситно и се смила заедно със соевия сос и меда.
2
Тофу терияки 2
Тофуто се реже на еднакви по големина парчета, които се подреждат в тава.
3
Тофу терияки 3
Към соса се прибавят сусамовото олио и около 100 мл вода и се разбърква.
4
Тофу терияки 4
С тази смес се полива тофуто, поръсва се със сусам и се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2015
Много подходящо за Великденският пост.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2015
Добра идея. Ще си произведа сусамово олио , като запържа за кратко сусам в зехтин и след като истина ще го ползвам за соса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: