Шоколадов мус с череши
Лора и Стоян
5. |
Изпрати
лично съобщение |
14.03.2024 Здравейте, Карамел! Още веднъж ви благодарим, че така прецизно описвате преживяванията си с нашите рецепти, които са от полза и за нас, и за всички тук, които четат е готвят. А сега конкретно по предложението ви – Наполеон сме правили, потърсете в сайта Торта „Наполеон“ с домашни кори – фантастична е. И на Кремовка ще ѝ дойде времето. Поздрави от нас и много вкусни мигове в кухнята!
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
11.03.2024 Правенето беше лесно, по-трудно беше да се изчака времето да попият блатовете, а особено вкусна е на следващия ден. При мен пудрата захар се стопи и придаде бляскав вид, като глазура. Обаче като сте казали „а“, сега трябва и „б“, много ще се радвам на рецептите на Кремовка и Наполеон, всичко с този тип крем ми е любимо.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
25.08.2015 Това е рецептата за популярната полска торта Карпатка, която може да се купи в безброй сладкарници в Полша и е традиционен десерт в тази страна. Проверихме в сайта „Гответе с мен“, но там не открихме рецепта с името „Карпатка“, не видяхме и рецепта за полска торта, така че не можем да коментираме. За да адаптираме рецептата, която ние представяме в предаването и на нашия сайт, Лора се допита до близка приятелка полякиня. Ще си позволим само да отбележим, че подобно на рецептата за торта Гараш, така и рецептата за Карпатка е една, което обяснява защо различни „автори“ публикуват еднакво съдържание (така е коректно). Проявяваме разбиране към казаното от вас, но в случая става въпрос за рецепта от световната кухня, чийто автор вероятно са полските селяни, тъй като това е опростен вариант на по-изисканата торта Кремовка, която пък е вариация на тортата Наполеон...
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
02.08.2015 Поне напишете източника на този сладкиш, който беше публикуван още на 28 март 2006 година в сайта \"Гответе с мен\" от Дора. Така не се прави... Лоялно е да се пише дори и за идеята...
Неприятно някак си остава чувството... Не, че това не е масова практика в мрежата - да се крадат чужди идеи във всяка област, но ако Бон Апети държи на реномето си не следва да има подобно поведение. Все пак с добри чувства съм към екипа, ако се отстранят някои досадни недостатъци.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
18.07.2015 прилича ми на интерпретация на еклери :) определено ще го пробвам!
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...