Торта Наполеон

Източник: Мария Китова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.02.2014
Торта Наполеон
 
Необходими продукти:
1 пакет (800 г) бутер тесто
800 мл прясно мляко
1 ч.ч. захар
125 г масло
3 яйца
4 с. л. брашно
4 ванилии


Начин на приготвяне:
1
Бутер тестото се оставя да се отпусне. Измерва се дъното на форма с отделящи се страни и се изрязват два блата, които се надупчват с вилица на няколко места. Блатовете се изпичат до златисто.
2
След като се изпекат, докато са още топли се разделят на две. Понеже тестото е многолистно разделянето става много бързо и лесно, само с ръце. Остатъците от тестото също се изпичат до златисто, накрая се ползват за украса на тортата.
3
В подходящ съд на котлона слагаме 600 мл прясно мляко, маслото, захарта и ванилиите. Бъркаме, докато кипне. В друга купа разбиваме 200 мл прясно мляко, 3 яйца и пресетите 4 с. л. брашно. Разбиват се с миксер, докато получим гладка смес. На бавна струя сипваме яйчената смес към кипналото на котлона мляко, като непрекъснато бъркаме. Кремът се вари докато се сгъсти.
4
След като е готов, оставяме крема да изстине малко. Блатовете също трябва да се охладят.
Взимаме формата с отделящи се страни и слагаме първата половина от блата.Отгоре сипваме крем. После следващия блат и пак крем, така редуваме до края.
5
След като сме готови, натрошаваме останалото, предварително изпечено до златисто, бутер тесто отгоре, за украса. Завиваме тортата с фолио и оставаме да се охлади в хладилник. Поне 4-5 часа. Тортата става много фина и затова е добре, да се приготви във форма с отделящи се страни.
6
След като сме готови,натрошаваме отгоре изпечените до златисто остатъци от бутер тестото за украса. Завиваме тортата с фолио и оставяме в хладилник да се охлади 4-5 часа. Тортата е много финна, за това е добре да е във форма с отделящи се страни.
Подобни рецепти:
Коментари (53)
53.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2020
Много вкусна! За крема използвах 1л прясно мляко и по-малко масло.
52.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2020
Втори път я правя, любима!
51.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2020
Любимата ми торта!
50.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2019
Любима!
49.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2019
Харесва ми и скоро ще я направя
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: