Торта „Наталия“

Дата: 22.10.2015
Източник: Виктория
ТИТЛА: Чирак
Торта „Наталия“
 
Необходими продукти:
за двата блата:
6 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. брашно
1 с. л. бакпулвер
1-2 ванилии
за крема:
250 г краве масло
120-150 г пудра захар
2 яйца
 

Начин на приготвяне:
1
Двата блата се приготвят като яйцата се разбиват заедно със захарта.
2
След това се добавят пресятото брашно, бакпулверът и ванилията.
3
Готовата смес се разделя на две равни части.
4
Половината от сместа за блата се изсипва в кръгла тава с подвижно дъно, застлана с хартия за печене.
5
Пече се 10-12 минути в предварително загрята на 150-200 градуса фурна. Времето за печене зависи от фурната, затова проверявайте с клечка за зъби, дали блатът е изпечен.
6
Процедурата се повтаря и с втория блат. След като се изпекат двата блата се оставят да изстинат и се отлепват от хартията за печене.
7
Кремът се приготвя като омекналото масло се разбива заедно със захарта. Добавят се яйцата и се разбива отново.
8
Тортата се сглобява по следния начин: В голяма кръгла чиния се поставя единият блат и се маже с крем (по желание отгоре може да се сложат сушени плодове). Отгоре се слага и вторият блат и тортата се намазва от всички страни с останалото количество крем. По ваш избор може да декорирате тортата с настърган шоколад, ядки, сушени плодове, сметана или с каквото пожелаете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта