Торта с мак и кокос

Дата: 29.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
7 белтъка
200 г захар
100 г кокосови стърготини
100 г маково семе
10 г бакпулвер
3 с. л. брашно
1 щипка сол
за крема:
600 мл прясно мляко
170 г краве масло (със стайна температура)
160 г захар
7 жълтъка
1 ванилия
3 с. л. царевично нишесте
за бисквитения пласт:
250 г обикновени бисквити
150 мл еспресо
50 мл крем ликьор
за глазурата:
200 г млечен шоколад
50 г краве масло
50 мл животинска сметана
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Торта с мак и кокосБелтъците се разбиват на пяна със солта. Прибавя се захарта и се разбиват на сняг.
2
Торта с мак и кокос 2Кокосовите стърготини се смесват с маковото семе и се сипват при белтъчния сняг. Прибавят се брашното и бакпулверът и внимателно се разбърква.
3
Торта с мак и кокос 3Сместа се сипва в правоъгълна форма, намазана с масло. Заравнява се и се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, след което се охлажда.
4
Торта с мак и кокос 4Млякото за крема се загрява. В купа се разбиват жълтъците, захарта, ванилията и нишестето. Налива се прясното мляко, разбърква се, прехвърля се в касерола и се готви на умерен огън като се бърка, докато се получи гъст крем.
5
Торта с мак и кокос 5Прехвърля се в купа, покрива се с прозрачно фолио, за да не хваща коричка и се охлажда. След това се разбива, като малко по малко се прибавя маслото.
6
Торта с мак и кокос 6Кремът се разпределя върху основата, като се заглажда добре.
7
Торта с мак и кокос 7Кафето и ликьорът се смесват. Бисквитките сепотапят за кратко в ароматната смес и се подреждат плътно върху крема.
8
Торта с мак и кокос 8Шоколадът и маслото за глазурата се разтопяват и се смесват със сметаната.
9
Торта с мак и кокос 9Сладкишът се залива с леко охладената глазура.
10
Торта с мак и кокос 10Оставя се в хладилник поне за 4 часа. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Най-вкусната торта, правила съм я вече 3 пъти и няма човек, който да не я е харесал и да не ме е питал за рецептата.
10.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2017
Тортата, направих в по малка тавичка и разделих блата на две. Вместо кравето масло сложих фъстъчено масло, получи се страхотен крем. Тортата стана страхотна!
9.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2016
Направих тортата за рожденият си ден. Колегите на работа си \"облизаха\" пръстите.
8.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2016
Колко е голяма тавичката?
7.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2016
:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Паста „Пица”
Daniela Petkova се регистрира в сайта.
Ралица Цонкова се регистрира в сайта.
Rennie Spassova се регистрира в сайта.
Teodora Todorova се регистрира в сайта.
Julia Dimitrova се регистрира в сайта.
Mariq Ivancheva се регистрира в сайта.
пламен се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта