Пасти „Жербо“

Дата: 28.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г краве масло
50 г заквасена сметана
50 г захар
50 мл прясно мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол
200 г шоколадов кувертюр
за плънката:
300 г орехи
200 г конфитюр от кайсии
100 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пасти „Жербо“Маята се разбърква със затопленото мляко и захарта. Брашното се смесва със солта и содата. Добавя се нарязано на кубчета масло. Претрива се с ръце, докато се получат трохи. Добавя се млякото с маята, както и заквасената сметана. Замесва се меко тесто, което се разделя на три равни части.
2
Пасти „Жербо“ 2Всяка част се разточва на кора с диаметър 26 см.
3
Пасти „Жербо“ 3Орехите се смилат много ситно и се смесват със захарта.
4
Пасти „Жербо“ 4Форма за печене с подвижно дъно (с диаметър 26 см) се покрива с пергаментова хартия. Слага се първата кора тесто и се намазва с половината конфитюр.
5
Пасти „Жербо“ 5Поръсва се с половината орехи със захар. Следва втора кора. Намазва се с останалия конфитюр, поръсва се с останалата орехова смес и се слага третата кора.
6
Пасти „Жербо“ 6Покрива се с кърпа и се оставя на топло за час.
7
Пасти „Жербо“ 7Пече се 20 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
8
Пасти „Жербо“ 8Изважда се и веднага се поръсва с шоколада. Когато започне да се топи, се размазва с шпатула.
9
Пасти „Жербо“ 9Оставя се да се охлади на стайна температура, а след това се прибира в хладилник за една нощ.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Пастите "Жербо" станаха много вкусни, точно както на снимката на рецептата, бих ги направила отново.
6.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Със сладко от ягоди и страхотна шоколадова глазура.
5.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2016
Приятен вкус и аромат на кайсии,аз промених малко отгоре украсата,като поръсих с малко кокосови стърготини,но това е въпрос на личен вкус.
4.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
Супер торта, резултата е страхотен без 2 часа да мажеш, подреждаш и изцапваш съдове за два етажа съдомиялна.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2016
Мммммм, вкусотия 10 +
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
Евелина Христова се регистрира в сайта.
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Пилешки хапки на фурна
Атанаска Йoрданова се регистрира в сайта.
Nadezhda Zlatareva се регистрира в сайта.
Димитър Андонов се регистрира в сайта.
Silvia коментира рецептата Френски макарони
Лора коментира рецептата Фритата с праз на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта