Пасти „Жербо“

Дата: 28.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г краве масло
50 г заквасена сметана
50 г захар
50 мл прясно мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол
200 г шоколадов кувертюр
за плънката:
300 г орехи
200 г конфитюр от кайсии
100 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пасти „Жербо“Маята се разбърква със затопленото мляко и захарта. Брашното се смесва със солта и содата. Добавя се нарязано на кубчета масло. Претрива се с ръце, докато се получат трохи. Добавя се млякото с маята, както и заквасената сметана. Замесва се меко тесто, което се разделя на три равни части.
2
Пасти „Жербо“ 2Всяка част се разточва на кора с диаметър 26 см.
3
Пасти „Жербо“ 3Орехите се смилат много ситно и се смесват със захарта.
4
Пасти „Жербо“ 4Форма за печене с подвижно дъно (с диаметър 26 см) се покрива с пергаментова хартия. Слага се първата кора тесто и се намазва с половината конфитюр.
5
Пасти „Жербо“ 5Поръсва се с половината орехи със захар. Следва втора кора. Намазва се с останалия конфитюр, поръсва се с останалата орехова смес и се слага третата кора.
6
Пасти „Жербо“ 6Покрива се с кърпа и се оставя на топло за час.
7
Пасти „Жербо“ 7Пече се 20 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
8
Пасти „Жербо“ 8Изважда се и веднага се поръсва с шоколада. Когато започне да се топи, се размазва с шпатула.
9
Пасти „Жербо“ 9Оставя се да се охлади на стайна температура, а след това се прибира в хладилник за една нощ.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2020
Здравейте, Биска Стайко! Ще се получи и с дулсе де лече, но може би ще трябва да намалите захарта, за да не стане твърде сладко. Поздрави от нас!
8.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2020
Ще се получи ли ако сложим дулсе де лече вместо сладко от кайсия?
7.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Пастите "Жербо" станаха много вкусни, точно както на снимката на рецептата, бих ги направила отново.
6.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Със сладко от ягоди и страхотна шоколадова глазура.
5.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2016
Приятен вкус и аромат на кайсии,аз промених малко отгоре украсата,като поръсих с малко кокосови стърготини,но това е въпрос на личен вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
Малина публикува рецептата Багети по френски
Даниела Китева се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Katja Männing се регистрира в сайта.
doseva6 коментира рецептата Полумесеци
Станислава коментира рецептата Тутманик
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта