Торта Сахер

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 29.08.2017
Торта Сахер
Торта Сахер
 
Необходими продукти:
за блата:
6 яйца
120 г черен шоколад
160 г захар
120 г брашно
120 г краве масло (меко)
40 г пудра захар

за глазурата:
300 г конфитюр от кайсии
220 г захар
90 мл вода
180 г черен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Слагаме шоколада да се разтопи на водна баня.
2
През това време в 2 купи разделяме белтъците от жълтъците.
3
Разбиваме белтъците със захарта на пухкав сняг.
4
Към жълтъците прибавяме пудрата захар и разбъркваме.
5
Към разтопения шоколад добавяме маслото и разбъркваме, до хомогенизиране.
6
Много внимателно и бавно прибавяме шоколадовата смес към сместа с жълтъците, като разбъркваме, тъй като е топла и може да се пресече.
7
След това към вече готовата шоколадова смес, на части започваме да прибавяме белтъците и пресятото брашно.
8
Изсипваме сместа в намаслена и застлана с хартия за печене кръгла форма (с диаметър 24 см). Печем до готовност, на средно ниво, в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставяме готовия блат да се охлади във формата.
9
Готовия блат обръщаме с дъното нагоре (изравняваме отдолу, ако е необходимо) и разрязваме хоризонтално.
10
Намазваме хубаво с конфитюра от кайсии по средата, а след това и цялата торта.
11
За глазурата слагаме водата и захарта на котлона, да заврят. Прибавяме начупения шоколад и го оставяме да се разтопи.

12
Оставяме глазурата да се охлади, като за по-лъскава и нежна текстура може да я нанесете върху тортата, след като я прецедите през цедка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: