Царевична ципура

Източник: Бон Апети
Дата: 18.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ципури
1/2 лимон

за панировката:
100 мл бира
2 яйца
царевично брашно
черен пипер на вкус

за гарнитурата:
3-4 пресни чушки
1 глава лук
2 кубчета зеленчуков бульон
4-5 с. л. олио
1 ч. л. къри
2 ч. ч. ориз

за соса:
1 ч. л. сос
1 с. л. горчица
2-3 стръка копър
2 кисели краставички
1/2 кофичка майонеза
1 щипка сол
2 капки сос


Начин на приготвяне:
1
Царевична ципура
Лукът се нарязва надребно, чушките – на квадратчета. Загрява се олио и лукът се запържва за 1 минута, след което се добавят чушките. Поръсва се с къри, изсипва се оризът и се пържи, докато стане стъклен.
2
Царевична ципура 2
След това се наливат 6 ч. ч. гореща вода и се стриват кубчетата бульон. Гарнитурата къкри, докато оризът поеме водата.
3
Царевична ципура 3
Рибата се почиства, като люспите, перките и гръбначната кост се отстраняват. Филетата се отделят, поръсват се със сол и се поливат с лимонов сок.
4
Царевична ципура 4
Сосът се приготвя, като краставичките се нарязват на малки кубчета и се смесват с майонезата, горчицата, сосовете "Уорчестър" и "Табаско", кърито и наситненият копър. Разбърква се, докато стане хомогенна смес.
5
Царевична ципура 5
В купа се разбиват бирата, яйцата, солта и черният пипер за панировката. Рибите се овалват последователно в царевичното брашно, бирената смес и отново в царевичното брашно.
6
Царевична ципура 6
Филетата се панират в силно сгорещено олио. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина. Ястието се сервира, като във всяка порция се поставят по 2 филета от рибата и се гарнират със сос и топки ориз.
7
Царевична ципура 7
Съвет: За да оформите ориза за гарнитурата, можете да използвате лъжица за сладолед, малка чашка или специални формички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: