Тутманик

Гост: Ангел Маринов, ученик в Софийска гимназия по сладкарски и хлебни технологии
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
40 г мая
550-600 мл вода
1 с. л. сол
150 г маргарин
150 г олио
350 г сирене
2 яйца
1 яйце за намазване


Начин на приготвяне:
1
Тутманик
Брашното се пресява, след което към него се добавя солта и разтворената в топла вода мая. Постепенно се прибавя топла вода (около 500-600 мл) и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за около 30 минути ( в зависимост от температурата в помещението).
2
Тутманик 2
От втасалото тесто се оформят три равни по големина топки, които се разточват на дискове.
3
Тутманик 3
Дисковете се нареждат един върху друг, като между тях се слага маргарин. Оставят се да престоят така около 25 минути.
4
Тутманик 4
След това тестото се разточва на тънка кора, върху нея се разпределя приготвената плънка и се навива на руло. Рулото се нарязва на равни по големина парчета.
5
Тутманик 5
Парчетата руло се подреждат в намазнена тава и се намазват с разбито яйце. Тутманикът се пече в предварително загрята до температура 200 градуса фурна 25-30 минути (до златисто).
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2015
Супер вкусно брат ми умира за него. :)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2015
вкусноо..
4.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2015
:)))
3.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2014
Изключително леснаи вкусна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
Лесен , бърз и вкусен !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
milenka коментира рецептата Руло с череши и маскарпоне
milanova1234 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: