Хляб от трици

Дата: 07.10.2006
Източник: Бон Апети
Хляб от трици
 
Необходими продукти:
200 г пшеничени трици
2 сварени яйца
1 домат
2-3 стръка пресен лук
зехтин за намазване
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сода бикарбонат
2 с. л. ленено семе
2 с. л. маково семе
2 с. л. тиквено семе
2 с. л. слънчогледово семе
1 кофичка кисело мляко
100 г ръжено брашно
2-3 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Хляб от трициВ подходяща купа се смесват пшеничените трици, ръженото брашно и слънчогледовото, тиквеното, маковото и лененото семе.
2
Хляб от трици 2Прибавя се киселото мляко със содата бикарбонат и се разбърква, като постепенно се налива и топла вода. Целта е да се получи лепкаво тесто, малко по-гъсто от това за кекс.
3
Хляб от трици 3Поръсва се със сол, чубрица, червен пипер и чесън на прах и отново се омесва.
4
Хляб от трици 4Тестото се прехвърля в намазнена със зехтин тавичка. Оформя се в правоъгълна форма с дебелина два пръста. Пече се 5 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна. След това температурата се намалява и се пече 40 минути на 160 градуса.
5
Хляб от трици 5Сварените яйца се обелват, нарязват се на колелца и се подреждат в чиния. До тях се слагат резените домат, отгоре се поръсва нарязаният наситно лук и всичко се полива със зехтина. По желание се добавят плочки сирене. Поднася се като гарнитура към изпечения хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта