Ватрушки с череши

Специалитет от кухнята на Русия, Украйна и Беларус
Източник: Бон Апети
Дата: 25.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
450 г брашно (+ за размесване)
250 мл прясно мляко
1 яйце
2 с. л. захар
1 с. л. краве масло (+ за намазване)
1/2 с. л. суха мая
1/2 ч. л. сол

за плънката:
300 г пълномаслена извара
250 г череши
50 г захар (+ за поръсване)
50 г стафиди
10 г бурбонска ванилова захар
50 мл бренди

за трохите:
80 г брашно
50 г краве масло
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Ватрушки с череши
Млякото се затопля и в него се разбъркват маята и захарта.
2
Ватрушки с череши 2
Брашното се смесва със солта. Налива се млякото с маята и се чуква яйцето. Добавя се предварително разтопеното масло.
3
Ватрушки с череши 3
Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
4
Ватрушки с череши 4
Стафидите се накисват в брендито, за да омекнат.
5
Ватрушки с череши 5
Изварата се разбърква с ваниловата захар, захарта и отцедените стафиди.
6
Ватрушки с череши 6
Костилките на черешите се изваждат.
7
Ватрушки с череши 7
Тестото се разделя на 8 парчета, които се разточват на дебели питки с големина на чинийка за кафе.
8
Ватрушки с череши 8
Подреждат се в намазнена тава и се оставят да втасат повторно. Втасалите питки се притискат в средата.
9
Ватрушки с череши 9
Във вдлъбнатините се сипва от изварата, а отгоре се подреждат черешите. Оставят се да втасат и се поръсват със захар.
10
Ватрушки с череши 10
От маслото, захарта и брашното се правят трохи и се разпределят върху ватрушките. Пекат се 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2018
Току що ги изпекох,станах супер.Меки и вкусни. Мерси.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: